بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان ولی جهانی سرپرست معاونت میراثفرهنگی این ادارهکل امروز دوشنبه 3 مهر 96 با اشاره به بررسیهای صورت گرفته برای شناسایی تک بناهای شهر رشت که از حدود 15 روز قبل بههمت پژوهشگران این ادارهکل و پژوهشکده گیلانشناسی و پژوهشگران بخش آزاد آغاز شده بود، از مستندسازی و شناسایی 70 بنای تاریخی بافت قدیم رشت شامل خانه تاریخی، بناهای مذهبی و... خبر داد.
او با بیان اینکه در بررسیهای مذکور که بهصورت پیمایشی انجام شده، مدارک و شواهد باستانشناختی دورههای قاجار و پهلوی اول شناسایی شده است به وجود بقایایی از اماکنی که در بردارنده آثار دوره ایلخانی صفویه بوده اشاره کرد.
جهانی ادامه این روند برای شناسایی بناهای واجد شرایط تاریخی در رشت را مورد تأکید قرار داد و افزود: «با توجه به فعالیتهای صورت گرفته در داخل بافت تاریخی امیدواریم تا ماههای آینده روند بررسی شناسایی تکبناهای شهر رشت به پایان برسد.»
سرپرست معاونت میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان خاطرنشان کرد: «تمام نقاط شناساییشده تاریخی استان و آثار ثبت ملی شده دارای ارزش و اهمیت و نیازمند حفاظت هستند و یگان حفاظت این ادارهکل با مشارکت مردمی و انجمنهای دوستدار میراثفرهنگی در صیانت از این مواریث هویتبخش تلاش میکنند.»
این مسئول با بیان اینکه بناهای تاریخی از ظرفیتهای حوزه گردشگری محسوب میشوند، تأسیس پایگاه پژوهشی و حفاظتی بافتهای تاریخی و باستانشناسی شهری را گامی برای حراست از آثار تاریخی دانست.
جهانی، ثبت 103 اثر تاریخی شهرستان رشت در فهرست آثار ملی را امر موثری در حوزه توسعه فرهنگ و هنر دانست و تصریح کرد: «بهرهگیری از توان بخش خصوصی برای توسعه گردشگری و جذب گردشگر در اماکن تاریخی ضرورتی غیرقابل انکار است.»
انتهای پیام/